Vlk z Wall Street - Jordan Belfort

Vlk z Wall Street

By Jordan Belfort

  • Release Date: 2014-01-30
  • Genre: Biographies & Memoirs

Description

Jachty, drogy, prostitútky, súkromné lietadlá, luxusné autá, peniaze... Tisíc. Stotisíc. Milión... Viac peňazí nikdy nie je dosť.
Cez deň zarábal tisíce dolárov za minútu. Počas noci ich míňal tak rýchlo, ako sa dalo. Doma ho čakala nádherná manželka a deti, zatiaľ čo v jeho firme Stratton Oakmont ho mladí burzoví makléri oslavovali ako svojho kráľa. Tu je skutočný príbeh prekliateho génia Jordana Belforta, ktorý si vyslúžil prezývku Vlk z Wall Street. Od roku 1990 sa Belfort stal jedným zo smutne známych biznismenov v americkom finančnom svete – brilantný burzový macher, ktorý viedol svoju šťastnú bandu na divokej jazde von z Wall Street do obrovskej kancelárie na Long Island.

Je to neobyčajný príbeh lakomstva, moci a výstrednosti, ktorý nikto nemohol vymyslieť – príbeh obyčajného chlapíka, ktorý na Wall Street prišiel so siedmimi dolármi vo vrecku a obrovskou chuťou po bohatstve, vďaka ktorej našiel bočné cestičky ako zarábať stovky miliónov dolárov. Šialená cesta plná luxusu, drog, peňazí – až dovtedy, kým sa to všetko nezrútilo.

O Vlkovi z Wall Street povedali: 
“Surové a často smiešne.”
—The New York Times

“Žoviálny príbeh o zbohatnutí Jordana Belforta, hlavy smutne známeho predaja špekulatívnych akcií Stratton Oakmont. Dôkaz toho, že vskutku existujú druhé šance.”—Forbes

“Pretínanie medzi príbehom Toma Wolfa Ohňostroj márnosti a Scorseseho Mafiánmi. Belfort má Midasov dotyk.”
—The Sunday Times (London)

“Zábavné ako pulp fiction, skutočné ako federálna obžaloba... Peklo čítať to.”
—Kirkus Reviews

Comments